Skip to content

Badjassen Brigade tegen producten uit Bezet gebied!

augustus 31, 2009

Een groep jonge, frisse, actieve en bewuste meiden, heeft besloten de handen ineen te slaan tegen Dode Zee producten die gemaakt zijn met gestolen mineralen uit de door Israel bezette Palestijnse gebieden!

Binnenkort meer informatie op onze weblog!

De badjassen brigade roept ook op tot actie en zal geregeld, in badjas, de straat op gaan om mensen bewust te maken van het verhaal achter de schoonheidsproducten die zij kopen!

Vuile Schoonheid, Mooi NIET !

Ahava is zo’n product !

Het woord Ahava is Hebreeuws voor Liefde, maar er is niets liefs aan een product uit bezet gebied.

Op de website van RTL staat een oproep om een mail te sturen waarom jij jouw geliefde een gratis Ahava verwenpakket wilt geven. Stuur hen een mail waarin je vertelt waarom jij jouw geliefde NOOIT een Ahava pakket zou willen geven!!

http://www.rtl.nl/(/gezondheid/rtlgezond/healthangels/home/)/gezondheid/rtlgezond/healthangels/components/home/articles/HA2_Verras_jouw_AHAVA_met_een_verwenpakket.xml
redactie@healthplus.nl

Zie hieronder voor wat meer informatie over Ahava of ga naar de Engelse website http://www.stolenbeauty.org

De Ahava producten worden geproduceerd door Dead Sea Cosmetics, gelegen in het zogenaamde Mitzpe Shalem Joodse nederzetting aan de West Bank. De producten worden aangeprezen als Israelisch product, wat onjuist is, daar zij in de bezette Palestijnse gebieden gemaakt worden. Dit is illegaal volgens het internationaal recht.
De directeur van Ahava heeft in een BBC interview zelf toegegeven dat hij geen import belasting hoeft te betalen in Europa door zijn hoofdkantoor in Tel Aviv te laten. Maar de producten worden niet in Israel gemaakt en zouden dus volgens het speciale handelsverdrag van de EU met Israel geen recht hebben op deze kortingen.

De mineralen die worden gebruikt voor Ahava producten, zijn gestolen natuurlijke hulpbronnen van de Palestijnen. In de Vierde Conventie van Geneve wordt aan een bezettende macht verboden om de natuurlijke hulpbronnen uit bezet gebied te exploiteren. De Dode Zee grenst voor een derde aan de bezette Palestijnse gebieden (Westbank) maar Palestijnen hebben geen toegang tot de Dode Zee, omdat Israel de hele kuststrook voor hen heeft afgesloten. Alleen Israelis mogen aan de Dode Zee kust toeristische attracties en fabrieken exploiteren!

De Palestijnen die al eeuwen in dat gebied in hun dorpen wonen, lijden zeer onder de aanwezigheid van de Joodse kolonisten. Ook al wonen ze in hetzelfde gebied, ze hebben niet dezelfde rechten als de joodse kolonisten. Zij vallen bijvoorbeeld onder militaire wetgeving, hebben minder toegang tot water, krijgen geen vergunningen om te bouwen en worden door checkpoints in hun vrijheid beperkt.

Advertenties
One Comment
 1. Mohamed Mahdi permalink
  september 20, 2009 5:03 pm

  Beste meiden van de badjassen,

  Ik sta achter jullie actie. Als de mineralen niet eerlijker verdeeld worden kan Obama praten tot hij een ons weegt maar er zal nooit
  een Palestijnse staat komen.

  groet,
  Mohamed Mahdi
  lid gemeenteraad Amsterdam

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: