Skip to content

19 september: Internationale AHAVA boycot dag

september 20, 2009

Mooi niet!

Frisse meiden zeggen NEE tegen foute Israëlische schoonheidsproducten

Vandaag, op de ‘ International Boycot AHAVA Day’, heeft de Badjassen Brigade het winkelend publiek in Amsterdam geinformeerd over Ahava producten, die worden gemaakt in de illegale Israelische nederzetting Mitzpe Shalem op de Westelijke Jordaanoever. Ondanks de sticker made in Israel worden deze producten niet gemaakt in Israel maar door een bedrijf dat van de illegale bezetting profiteert. De badjassenbrigade wil het publiek en de verkopers van Ahava informeren over deze illegale praktijken.

BAD09091902-1De Badjassenbrigade, een groep jonge, frisse en actieve meiden komt in actie tegen foute Israëlische schoonheidsproducten. Met haar acties informeert en protesteert de Badjassenbrigade tegen Israëlische bedrijven die profiteren van de bezetting van de Palestijnse gebieden. De badjassenbrigade zegt Mooi Niet tegen de verkoop van Ahava producten.

Voorbijgangers reageerden positief op de actie. Een winkelende dame zei: ‘ Het is goed dat jullie ons informeren over de ware achtergrond van Ahava. Ik wist niet dat het in een illegale nederzetting werd gemaakt. ‘ De Badjassenbrigade wil dat consumenten op de hoogte zijn van de herkomst van het product dat in illegale nederzettingen gemaakt wordt, zodat zij zelf een bewuste keuze kunnen maken om het product wel of niet te kopen.

De Israelische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever zijn illegaal volgens internationaal recht en zij veroorzaken veel problemen voor de Palestijnen die in dat gebied wonen. De Palestijnse bevolking valt onder militaire wetgeving en wordt dagelijks geconfronteerd met vrijheidsbeperkingen en vernederingen die voortvloeien uit de beveiliging van de illegale joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.

ahavadag1De directeur van Ahava, Yakov Ellis, heeft in een radio interview met de BBC gezegd dat zijn bedrijf kan profiteren van speciale regelingen met de Europese Unie om zijn producten belastingvrij in Europa te importeren, omdat het hoofdkantoor in Tel Aviv is gevestigd. De producten worden echter gemaakt in de bezette Westelijke Jordaanoever en zouden daarom niet van deze regeling mogen profiteren.

De Badjassenbrigade zal volgende week zaterdag in een andere Nederlandse stad te vinden zijn!
Via onze website (https://mooiniet.wordpress.com/ahava) geven we meer informatie over ‘ foute’ Dode Zee producten en over
volgende acties.

Meedoen? Meld je aan via: badjassenbrigade@gmail.com

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: