Skip to content

Badjassenbrigade en Zwarte Piet in Utrecht

november 29, 2009

Vandaag was de Badjassenbrigade in Utrecht, vergezeld door een Zwarte Piet in witte badjas met roze veer op haar zwarte krullen!

Samen met de Badjassenbrigade deed Zwarte Piet haar best om consumenten en winkeliers te informeren over het geheim achter Ahava schoonheidsproducten. In witte badjassen en met roze handdoeken op het hoofd, liepen de dames van de Badjassenbrigade duidelijk herkenbaar door het winkelend publiek met een belangrijke boodschap:

Ahava is gestolen schoonheid
Momenteel tracht het Israëlische cosmetica product ‘Ahava’ in Nederland een groot aantal nieuwe verkooppunten te vinden. De Badjassenbrigade vindt het belangrijk dat mensen goed geinformeerd zijn over de herkomst van producten die zij kopen. Zeker rond de feestdagen, wanneer veel mensen beauty producten cadeau geven.

Minister Verhagen heeft onlangs in de Tweede Kamer gezegd een onderzoek in te stellen naar de producten van Ahava omdat zij worden geproduceerd in een illegale Israëlische nederzetting en gemaakt worden van modder die wordt gewonnen in bezet gebied. Volgens internationale wetgeving mag dit helemaal niet.

Reacties
Het winkelend publiek reageerde opvallend positief. ‘Het zijn goede producten, maar nu ik weet dat ze in een Israëlische nederzetting gemaakt worden, koop ik het niet meer. Ik wil geen bedrijf steunen dat profiteert van de bezetting van de Palestijnse gebieden,’ zei een voorbijgangster nadat ze de flyer had gelezen.

De meiden van de Badjassenbrigade liepen zingend door de stad: ‘Ahava in de zak, in de zak, in de zak, Ahava in de zak, ze stelen modder met gemak!’

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: