Skip to content

Badjassenbrigade inspecteert op foute cosmetica

november 27, 2010

In het kader van de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse volk heeft de Badjassenbrigade gehoor gegeven aan de oproep van de internationale Boycot Ahava campagne om de straat op te gaan. Op zaterdag 27 november informeerde de Badjassenbrigade het Utrechtse publiek over de ware achtergrond van de Dode Zee producten van Ahava. Met het misleidende etiket ’Made in Israel’ verhult Ahava dat de schoonheidsproducten in werkelijkheid in een illegale nederzetting op de bezette Westelijke Jordaanoever vervaardigd zijn.

De Badjassenbrigade bestaat uit bewuste, maatschappelijk betrokken vrouwen die zich goed laten informeren over de producten die zij kopen. Zij winkelen met oog voor welzijn van mens, dier en milieu en onderzoeken wat er schuilgaat achter merknamen en etiketten. “Wij spenderen ons geld niet aan bedrijven die profiteren van de bezetting. Wij kopen geen gestolen schoonheid.”

In Nederland vindt de verkoop van AHAVA producten vooral via internet webshops plaats èn via een aantal beauty salons en Kring Apotheken. De Badjassenbrigade heeft alle Kring Apotheken aangeschreven. Bovendien heeft de Badjassenbrigade verschillende tijdschriften verzocht geen advertenties van AHAVA meer te publiceren. Tijdens de actie op 27 november werden de tijdschriften aan een inspectie onderworpen. In geen van de gecontroleerde bladen werd een advertentie van Ahava aangetroffen! Dit mag als een mooi succes worden gevierd!

Foto’s copyright Melanie van der Voort

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: