Skip to content

Over Ons

Wie we zijn

Welkom op de website van de Badjassenbrigade. Wij zijn meiden! We zijn vrolijk en bewust,  jong en maatschappelijk betrokken en laten ons goed informeren over de producten die we kopen. Wij winkelen met oog voor welzijn van mens, dier en milieu en onderzoeken wat er schuilgaat achter merknamen en etiketten.

Zo kwamen wij tot de ontdekking dat de schoonheidsproducten van het Israëlische cosmeticaconcern Ahava niet zo mooi zijn als dat ze op het eerste gezicht lijken. Hierover leest u meer onder de rubriek ‘Over Ahava’. Wij vinden dat alle winkelende dames het recht hebben te weten welk prijskaartje er aan hun schoonheid hangt. Daarom besloten wij in september 2009 de handen in mekaar te slaan en in actie te komen. De Badjassenbrigade was geboren!

Wat we doen en waartoe

Met de boycotcampagneGestolen Schoonheid – Mooi Niet!’ willen wij, de Badjassenbrigade, het Nederlandse publiek bewustmaken van de praktijken van Ahava en de handel en verkoop van deze producten op de Nederlandse markt een halt toebrengen. Wij informeren winkelende meiden, leveranciers, winkeliers, media en politici over Ahava en gaan met deze partijen in gesprek. Dit doen we op straat (het liefst in badjas) maar ook ‘achter de schermen’.

De campagne ‘Gestolen Schoonheid – Mooi Niet!’ maakt deel uit van een bredere internationale campagne tegen Ahava en is geïnspireerd op de campagne ‘Stolen Beauty’ van de Amerikaanse vredesbeweging Code Pink. Onder andere in Engeland, Canada en Frankrijk maar ook in Israël verzetten vrouwen zich tegen de praktijken van Ahava.

Waarom

Wij boycotten Ahava-producten en verheffen onze stem omdat:

  • wij niet willen dat onze schoonheid ten koste gaat van ‘de schoonheid’ van een ander.
  • wij geen financiële steun wensen te verlenen aan een bedrijf dat profiteert van de bezetting en onderdrukking van een ander volk.
  • wij vinden dat deze producten niet thuishoren op de Nederlandse markt en dat zowel de overheid als handelaren en verkopers deze producten uit de Nederlandse schappen moeten verwijderen.
  • wij vinden dat consumenten recht hebben op een geïnformeerde keuze en dat informatie over herkomst en vervaardiging van producten gecommuniceerd dient te worden.
  • Wij ervan overtuigd zijn dat door deze producten te weren a-sociaal ondernemen wordt aangepakt.

Contact

U kunt ons contacteren via onze e-mail: badjassenbrigade@gmail.com

Advertenties
%d bloggers liken dit: